Venerovského memoriál

12. 3. 2022 - 12. 3. 2022 | Monkova dolina, Okolie

Venerovského memoriál

56. ročníka Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní s medzinárodnou účasťou Venerovského memoriál. Po dvojročnej pauze sa lesníci opäť postavia na štart Venerovského memoriálu, ktorý preverí nielen ich kondíciu, ale i presnú mušku. Dejiskom  bude tentokrát Monkova dolina v Ždiari.

Slávnostný otvárací ceremoniál sa uskutoční 12. marca o 8.30 hodine pred hotelom Magura, po ňom príde na rad beh na lyžiach so streľbou zo vzduchovky. Na druhý deň pretekárov čaká obrovský slalom a popoludní vyhlásenie výsledkov. Na štart pretekov by sa okrem lesníkov zo Slovenska, mali postaviť aj ich kolegovia z Českej republiky a Maďarska, účasť Poliakov je zatiaľ otázna. Farby Štátnych lesov TANAP-u bude hájiť minimálne desiatka pretekárov, uzávierka prihlášok je 25. februára 2022. Organizátori očakávajú, že podobne ako po minulé roky, sa na štart Venerovského memoriálu postaví približne stovka pretekárov.

Víťaz dvojkombinácie získa titul Majster lesník Slovenska, víťazka sa stane Majsterkou lesníčkou Slovenska a pretekár s najvyšším počtom bodov bez ohľadu na kategóriu sa stane celkovým víťazom Venerovského memoriálu.

Preteky sú pamiatkou na Dimitrija Venerovského, ktorý pracoval ako lesný inžinier a taxátor v oblasti Tatier na vtedajšom riaditeľstve štátnych lesov v Liptovskom Hrádku. Zahynul počas Slovenského národného povstania pri Podsuchej nad Ružomberkom.

Hlavným organizátorom podujatia sú Štátne lesy TANAP-u. Záštitu nad ním prevzal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR spoločne s predsedníčkou Odborového zväzu DREVO, LESY, VODA.



Diskusia