Sobota s kniežaťom

03. 8. 2024 - 03. 8. 2024 | Podtatranské múzeum, Poprad

Sobota s kniežaťom
Prvá augustová sobota bude v Podtatranskom múzeu v Poprade patriť POPRADSKÉMU KNIEŽAŤU. Príďte stráviť sobotu 3. augusta 2024 medzi 14:00 hod. – 20:00 hod. do múzea na podujatie SOBOTA S KNIEŽAŤOM a zažiť bohatý kultúrny program.
Okrem prehliadok stálych expozícií a výstav sa môžete tešiť na prednášku archeológa PhDr. Karola Pietu, DrSc., ktorý bol vedúcim tímu archeológov skúmajúcich hrobku popradského kniežaťa od začiatku výskumu tohto vzácneho nálezu v Poprade – Matejovciach. Súčasťou programu bude premietanie dokumentárnych filmov režiséra Jozefa Chudíka „Slovenskí archeológovia na Slovensku a v Nemecku I. a II.“
Pripravené sú ukážky práce remeselníkov v remeselníckych dielňach – tokárskej, hrnčiarskej či šperkárskej, deti sa zabavia na workshopoch pri výrobe hlinených nádob, drôtených šperkov alebo na archeologickom výskume.
Podujatie sa koná vo vnútorných aj vonkajších priestoroch (amfiteáter, remeselnícke dielne) Podtatranského múzea v Poprade na Vajanského 72/4, 058 01 Poprad, kultúrnej inštitúcii v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja.


Diskusia