SOBOTA S KNIEŽAŤOM

05. 8. 2023 - 05. 8. 2023 | Podtatranské múzeum, Poprad, Poprad

SOBOTA S KNIEŽAŤOM

Podtatranské múzeum  v Poprade, kultúrna inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja, Vás pozýva na kultúrne podujatie „Sobota s kniežaťom“.
Uskutoční sa 5. augusta 2023 od 13:00 do 19:00 a organizuje sa v nadväznosti na otvorenie novej stálej expozície „Knieža z Popradu a jeho hrobka“.

Na návštevníkov čaká bohatý kultúrny program, okrem prehliadok stálych expozícií a výstav múzea sa môžete tešiť na vystúpenie šermiarskeho cechu mesta Poprad  Goliath a prednášku archeologičky Mgr. Terezy Štolcovej, PhD., ktorá bola súčasťou tímu archeológov skúmajúcich hrobku popradského kniežaťa od začiatku výskumu tohto vzácneho nálezu v Poprade – Matejovciach. Súčasťou prednášky bude prehliadka expozície „Knieža z Popradu a jeho hrobka“ s výkladom T. Štolcovej. Pripravené sú ukážky práce regionálnych remeselníkov v tokárskej dielni a deti sa zabavia  v tvorivých dielňach alebo na archeologickom výskume.

Podujatie sa koná vo vnútorných aj vonkajších priestoroch (amfiteáter, remeselnícke dielne) Podtatranského múzea v Poprade na Vajanského 72/4, 058 01 Poprad.
Zmena programu vyhradená.



Diskusia