Festival tatranské výšiny

29. 7. 2023 - 30. 7. 2023 | Tatranská Lomnica, Tatranská Lomnica a okolie

Festival tatranské výšiny

Tatranské výšiny je športovo – kultúrny festival pre všetkých milovníkov hôr, turistiky a prírody. Do Tatier chce po roku opäť priniesť kultúru, stretnúť sa, porozprávať sa, niečo nové sa naučiť a navzájom sa inšpirovať. Rozprávania chatárov, nosičov, horolezcov či filmárov bude spestrené hudobnými vystúpeniami a ďalšími sprievodnými podujatiami.

Čaká nás beseda s pravými horalmi. Tomáš Petrík spolu s Mikim Knižkom sa s nami podelia o svoje príhody a skúsenosti z pozície chatára vo Vysokých Tatrách. Pišta Bačkor z nosičského múzea porozpráva niečo o histórií tatranského kultového povolania – nosiča. Nebude chýbať ani ukážka a malé preteky s krošňou na chrbte.
V ďalšej časti besedy sa dozvieme čo všetko nám hory ponúkajú v sprievode s prvou horskou vodkyňou na Slovensku Denisou Šulcovou a skúseným veteránom Jarom Michalkom.

V druhej polovici programu sa môžete tešiť na Riša Nemca, ktorý nás povedie až na najvyšší vrchol Severnej Ameriky DENALI. Výstup na jednu z najťažších ciest Aljašky bol ocenený zlatou karabinou od spolku JAMES.
Ako sa podaril prvovýstup na BARUNTSE už prezradí v prezentácií náš český hosť RADEK GROH.
Na záver nás čaká krátka video ukážka zo SLACKLINE SLOVAKIA s názvom „2,5cm slobody“.

Celá beseda bude spríjemnená hudbou slovenskej dvojice DENNYIAH, no a večer sa môžete usadiť k premietaniu filmu HORSKÝ VODCA od Paľa Barabáša, a to priamo pod holým nebom. Program bude obohatený zaujímavou TOMBOLOU o hodnotné ceny, do ktorej sa môže zapojiť každý divák..



Diskusia