Denný tábor malých umelcov v Tatranskej galérii v Poprade

10. 6. 2023 - 14. 6. 2023 | Tatranská galéria, Poprad

Denný tábor malých umelcov v Tatranskej galérii v Poprade

Denný tábor malých umelcov v Tatranskej galérii v Poprade. V tábore deti zažijú 5 dní plných umenia, kreativity, smiechu a zábavy v krásnom kultúrnom a historickom prostredí.

Spoznáme spolu celú galériu a s ňou aj interaktívnu výstavu Veže do neba, prostredníctvom ktorej sa dozvieme zaujímavosti o najvýznamnejších stavbách v histórii ľudstva.

Stavba vysokých obytných veží kedysi prinášala veľa problémov. Vďaka interaktívnym exponátom sa naučíme, ako sa riešili problémy s výkyvmi teplôt, pôsobením vetra, ako boli stavby chránené pred požiarmi alebo zemetrasením. Z dostupných stavebníc si postavíme vlastnú vysokánsku vežu do neba, či vyskúšame, aké je viezť sa vo výťahu v mrakodrape. Získame množstvo vedomostí z histórie a techniky stavby veží a výškových budov.

Ďalšie výstavy v rámci projektu Hry s umením 2023 – Architektúra ukazovateľ kultúry:

Arata Isozaki (Japonsko) – výstava jedného z najvýznamnejších svetových architektov, laureáta Pritzkerovej ceny, organizovaná v spolupráci s Kabinetom architektúry v Ostrave

Obed na vrchole mrakodrapu – komorná výstava k jednej z najznámejších fotografií Slováka pri stavaní mrakodrapu Gusti Popoviča, rodáka z Vyšného Slavkova. Súčasťou výstavy je aj fotopoint, kde si urobíme vlastné vtipné fotografie v oblakoch New Yorku.

Tábory budú v nasledovných termínoch:

1. turnus od 10. 7. do 14. 7. 2023 v čase od 09:00 do 16:00 hod.

2. turnus od 14. 8. do 18. 8. 2023 v čase od 09:00 do 16:00 hod.

Cena tábora za 5-dňový turnus: 100,- €

V cene je zahrnutý materiál na tvorivú činnosť, 3-krát obed, pitný režim, desiata a olovrant, vstupné, poistenie počas tábora a občerstvenie na vernisáž. Malí umelci budú tvoriť pod vedením galerijného pedagóga a lektorov Tatranskej galérie. Každý deň je pripravený iný program pre malých umelcov.



Diskusia