Mesto Poprad DEŤOM

31. 5. 2019 - 03. 6. 2019 | Poprad

Mesto Poprad DEŤOM

Oslavy Medzinárodného dňa detí potrvajú v Poprade niekoľko dní. Už v piatok 31. mája sa  v kine Tatran o 17.00 hodine  bude premietať animovaný rodinný príbeh –  Esá z Pralesa.

Hlavný program sa uskutoční v sobotu 1. júna od 10.tej hodiny  na Námestí sv. Egídia. Otvorí ho pestrý festival krojovaných Bábik, v ktorom vystúpia domáce a zahraničné detské folklórne súbory.  Obľúbené rozprávky zahrajú divadlá Portál z Prešova a Babadlo Prešov, deti príde potešiť a rozosmiať  v známych rozprávkach Macko Uško a  Vlk a zajac.  Svoje kúzla a čary predvedie deťom  kúzelník Wolf. Vyvrcholením sobotňajšieho programu bude koncert Tomáša Bezdedu.

V centre Popradu nebudú v tento deň chýbať stánky s občerstvením a stánky plné sladkostí, deti budú mať všetky atrakcie k dispozícii zadarmo  a budú mať možnosť sa zapojiť do motivačných animačných súťaží.

V prípade nepriaznivého počasia bude podujatie presunuté do Arény Poprad.

Mestská informačná kancelária  počas celého 4 dňového festivalu v dobe otváracích hodín, bude bezplatne požičiavať šliapacie retro autíčka a odrážadlá pre najmenšie deti.

Súčasťou osláv MDD v Poprade bude v nedeľu 2. júna program Ja a môj psík, v ktorom sa môžu deti predviesť so svojimi psíkmi a spoločne súťažiť o pekné odmeny. Súťažiť sa bude na školskom dvore Základnej školy na Ulici mládeže.

V pondelok budú  pre deti  v Dome kultúry pripravené tradičné tvorivé dielne s názvom – Farebný svet detí a na tento deň je v poobedných hodinách v dome kultúry pripravené aj vystúpenie Detského folklórneho súboru Letnička.

Mesto Poprad DEŤOM


Diskusia