GUHRFEST 2019

01. 6. 2019 - 01. 6. 2019 | Sanatórium Dr. Ghura, Tatranská Polianka

GUHRFEST 2019

Veselá muzika, dobré jedlo, poctivé remeslá, atrakcie pre deti a niečo pre Vaše zdravie – to všetko na 1. ročníku Ghurfestu.

Radi by sme sa otvorili a predstavili širokej verejnosti tak trochu inak…chceme odštartovať tradíciu, ktorá sa bude v budúcnosti opakovať v Tatranskej Polianke pravidelne, každoročne. Každý ročník bude témou zameraný inak. Teraz sme sa rozhodli pre baníctvo, keďže história banského remesla siaha aj tu, pod Tatrami veľmi ďaleko. Kedysi dávno patrilo do hlavnej oblasti záujmu o Tatry práve baníctvo. Už od piateho storočia sa objavujú v tesnom podhorí Tatier znaky banskej a hutníckej činnosti. Pod Dolným Smokovcom sa našla dávna huta na spracovanie železnej rudy. No dnes už málokto pozná príbehy starých baníkov…Baníci majú čo povedať, aj zaspievať:) Preto k nám zavíta Starohorský banícky spevokol známy veselými baníckymi spevmi s príznačným humorom. Program bude moderovať semester Peter Sárinec. Zaspievajú piesne, ktoré kedysi spievali baníci počas fárania. Bude kvíz, svätenie piva a všeličo iné. Počas festivalu si budete môcť vryť vlastné srdiečko do dreveného putovného anjela lásky z dielne rezbára Milana Krajňáka. Anjel takto cestuje po celom Slovensku, no nejde len tak hocikam:)…Krídla zloží iba tam, kam ho privábi láska a dobrá vôľa ľudí:)…a tak, príde aj k nám:)…Pozvanie na festival prijali aj detské folklórne súbory DFS Grbarčieta Bratislava a DFS Radosť Kaliningrad Rusko-účastníci Medzinárodného detského folklórneho festivalu Krojované bábiky. Okrem toho tu predvedú svoje umenie poctiví remeselníci z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia:) Keďže je Deň detí, tak pre malých človiečikov pripravujeme rôzne zaujímavé atrakcie a dobroty:) Nechajte sa prekvapiť!:)
…aby sme v tento deň urobili dačo aj pre svoje zdravie, tak nám záchranári zo Slovenského červeného kríža predvedú ukážky prvej pomoci a v sanatóriu vyšetríme, ako sú na tom Vaše pľúca – budeme robiť v určenom čase od 13:00 do 16:00 spirometriu zdarma. Dobrá muzika, poctivé remeslá, chutné občerstvenie a zábava pre deti aj dospelých! Počas festivalu bude aj tombola so zaujímavými cenami!:) Čakáme Vás, príďte medzi nás, budete srdečne vítaní!
Ak máte záujem, GUHRFEST môžete podporiť aj finančne:) Ak tak učiníte, budeme Vám nesmierne vďační! ĎAKUJEME!

GUHRFEST 2019


Diskusia