Veľkonočné mestečko a Jarné Smokovecké trhy

19. 4. 2019 - 21. 4. 2019 | Starý Smokovec

Veľkonočné mestečko a Jarné Smokovecké trhy

Podujatie pre Tatrancov i návštevníkov Tatier!

Počas Veľkej noci sa v Starom Smokovci uskutočnia Jarné smokovecké trhy, ktorých súčasťou bude aj Veľkonočné mestečko. V rámci trojdňového podujatia sa predstavia umelci a remeselníci, budú sa konať viaceré sprievodné podujatia a uskutoční sa aj živé hudobné vystúpenie. Súčasťou trhov sú tiež večerné kultúrne podujatia – cyklus šyroch moderovaných večerov.

Jarné smokovecké trhy sa konajú počas veľkonočného víkendu 19.-21. apríla od 10:00 do 18:00, v Starom Smokovci na nádvorí pred Kaviarňou a čajovňou U Vlka. Predstaví sa na nich 15 umelcov a remeselníkov z rôznych umeleckých odvetví ako napríklad kováči, šperkári, keramikári i rezbári, takisto výrobcovia ponúkajúci textilné, háčkované a pletené výrobky či výrobky z kože. V ponuke bude aj varená kukurica, zemiakové špirálky a kúpeľné oplátky, trhovú atmosféru podčiarknu medovníkari a pernikári. Perličkou trhov bude stánok so živými kvetmi a viazanými kyticami. Súčasťou Jarných smokoveckých trhov je obľúbené podujatie Veľkonočné mestečko, ktoré sa koná v sobotu 20. apríla. V rámci Veľkonočného mestečka sú od 13:00 do 16:00 hodiny pripravené sprievodné podujatia a tvorivé dielne pre deti. Bude možné vyskúšať si pletenie korbáčov, zdobenie veľkonočných kraslíc a výrobu vlastných šperkov, pripravené je aj pre deti atraktívne maľovanie na tvár. O 13:00 naživo vystúpi ľudová hudobná skupina Bystrianka, ktorá divákov poteší spevom i tancom, hrou na husle a kontrabas, a tiež hovoreným slovom o veľkonočných ľudových obyčajoch.

Počas Jarných smokoveckých trhov je pripravený aj večerný kultúrny program. V dňoch 18. – 21. 4. vždy o 19:00 sa v Kaviarni a čajovni U Vlka uskutoční cyklus moderovaných večerov pod názvom Jarná príprava. Moderátorka Zuzana Šimová sa bude rozprávať so zaujímavými tatranskými osobnosťami – pozvanie prijali botanička Jana Černická, futbalista Roman Chodníček, horský vodca Eduard Lipták a horský nosič, lesník i ochranár Štefan Bačkor.
Vstup na Jarné smokovecké trhy aj Veľkonočné mestečko je voľný. Vstupné na večerné podujatia v Kaviarni a čajovni U Vlka je 1 €.

Podujatie organizuje Kaviareň a čajovňa U Vlka, je realizované v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry, finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR a Mestom Vysoké Tatry.

Veľkonočné mestečko a Jarné Smokovecké trhy


Diskusia