Majstrovstvá Slovenskej republiky a FIS cup v behu na lyžiach

16. 3. 2019 - 17. 3. 2019 | Areál bežeckého lyžovania, Štrbské Pleso

Majstrovstvá Slovenskej republiky a FIS cup v behu na lyžiach

Vrcholné podujatie Slovenského pohára v behu na lyžiach bude opäť na Štrbskom Plese. O majstrovské tituly bude súťažiť viac ako 200 pretekárov z lyžiarskych klubov z celého Slovenska a okolitých štátov v žiackych, dorasteneckých, seniorských a veteránskych kategóriách. V piatok sa uskutoční slávnostné otvorenie v obci Štrba s kultúrnym programom. V sobotu sa uskutočnia vytrvalostné preteky FIS s hromadným štartom v kategóriách muži 30 km a ženy 15 km voľnou technikou a o majstrovské tituly zabojujú aj žiaci a dorastenci. V nedeľu preteky vyvrcholia šprintom dvojíc voľnou technikou. 

Organizátorom pretekov je Športový klub Štrba. Podujatie je realizované v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR. 

Preteky si vyžiadajú aj niekoľko obmedzení na tratiach pre bežecké lyžovanie. V piatok popoludní od 13:00 do 16:00 hod. budú trate pre verejnosť zatvorené z dôvodu prípravných prác a oficiálneho tréningu. V sobotu budú z dôvodu vytrvalostných pretekov uzatvorené všetky okruhy a štadión od rána do 15:30 a v nedeľu bude štadión a šprintérsky okruh uzatvorený do 13:00. Organizátori a pracovníci strediska žiadajú všetkých návštevníkov, aby rešpektovali ich pokyny a počas pretekov nevstupovali na uzatvorené lyžiarske trate. Areál bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese je pravidelne strojovo upravovaný a trate i kompletné služby pre bežkárov môžu pretekári používať denne od 9:00 do 18:00.
Informácie o pretekoch a tratiach nájdete na www.skstrba.sk , www.abl.sk a www.strba.sk

Majstrovstvá Slovenskej republiky a FIS cup v behu na lyžiach


Diskusia