Smokovecké trhy umenia a zábavy 2017

07. 8. 2017 - 13. 8. 2017 | Kaviareň a čajovňa U VLKA, Starý Smokovec

Smokovecké trhy umenia a zábavy 2017
Podujatie Smokovecké trhy umenia a zábavy chce podporiť tatranské umenie a kultúru.

Vo Vysokých Tatrách sa koná už 3. ročník podujatia Smokovecké trhy umenia a zábavy. V termíne 7. – 13. augusta sa v Starom Smokovci so svojimi výrobkami a remeslami predstavia viacerí tatranskí umelci a remeselníci. Organizátorom podujatia je Kaviareň a čajovňa U Vlka, v spolupráci s mestom Vysoké Tatry. Práve v Kaviarni a čajovni U Vlka sa počas konania trhov budú každý večer konať aj umelecké vystúpenia.

V Starom Smokovci, na ploche terasy pri bývalom OC Mladosť, sa pred Kaviarňou a čajovňou U Vlka uskutočnia už tretie Smokovecké trhy umenia a zábavy. Združujú umelcov, výrobcov a remeselníkov žijúcich a pôsobiacich v Tatrách. Trhy prinášajú širokú škálu remesiel, umení a zručností. Umelci ako kováči, keramikári, kožiari, drevári, šperkárky, krajčíri, maliari, či tohtoročná novinka sklárka – vyše 20 umelcov predstaví svoje výrobky a ponúkne aj ukážku svojej tvorby. Priamo na mieste budú kuť kováči, keramikárky budú zdobiť svoje hrnčeky a umelecká sklárka zase taviť sklo na ozdobné korálky. Kožiar predstaví výrobu opaskov a náramkov, miestny maliar priamo na mieste zachytí krásy tatranskej krajiny.

Počas Smokoveckých trhov umenia a zábavy, ktoré sa konajú od pondelka do nedele v čase od 10:00 do 18:00 hod., sa v Kaviarni a čajovni U Vlka budú každý večer o 19:00 hod. konať umelecké programy – literárne, hudobné, filmové i čajové večery. Divákov čaká hra na gitare, premietanie filmu či predstavenie najvzácnejšieho čínskeho čaju pu-erh, spojené s jeho ochutnávkou. Počas troch večerov v rámci minicyklu „Jeden príbeh - mnoho dejov“ porozpráva hostka podujatia, filmová scenáristka a dramaturgička Barbora Stehlíková z Prahy o tom, ako vzniká príbeh a filmový scenár.

Vstup na trhy je počas dňa voľný, na večerné umelecké podujatia v Kaviarni a čajovni U Vlka je vstupné 3 €. Bližšie informácie o programe nájdete na www.kaviarenacajovnauvlka.sk


Diskusia