Štrbské bežky

16. 4. 2022 - 16. 4. 2022 | Športový areál - Štrbské Pleso, Štrbské Pleso a okolie

Štrbské bežky

Verejné preteky v behu na lyžiach, 8. ročník – vychutnajte si profesionálne trate a príďte sa zabaviť a zapretekať si. V sobotu 16. apríla sa na Štrbskom Plese uskutoční už ôsmy ročník  podujatia Štrbské bežky. Podujatie je pod záštitou Igora a Ivana Timkovcov z hudobnej skupiny No Name.

Pre všetkých bežkárov organizátori pripravia dvoj a päť kilometrovú trať, na ktorej sa každoročne konajú rôzne medzinárodné súťaže. Pretekať sa bude voľnou technikou s hromadným štartom a na trati bude pripravená aj klasická stopa. Mená víťazov na dlhej trati budú zapísané na putovné Štrbské bežky.

Pre žiakov bude pripravená 700 metrová prekážková trať SnowKidz kros šprint s intervalovým štartom. Tento šprint pomedzi rôzne prekážky ako slalom, rôzne obrátky, podlezenie a pod. si môžu bezplatne vyskúšať všetci prihlásení účastníci. Každý, kto prejde cieľom získa účastnícku medailu a zapojí sa do tomboly o atraktívne ceny. Drobné odmeny môžu získať aj deti do 10 rokov na krátkej rovinatej trati s malými prekážkami a najmenšie detičky si môžu prísť bezplatne vyskúšať detské bežky.

Organizátorom podujatia je Športový klub Štrba, obec Štrba, Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a Areál bežeckého lyžovania SNOW Štrbské Pleso.

Viac informácií TU.

Registráciu a viac informácii o pretekoch nájdu záujemcovia na weboch www.skstrba.sk a www.regiontatry.sk.

Štrbské bežky

Štrbské bežky

 

Podujatie  je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.



Diskusia