Ľudové umelecké remeslá

22. 7. 2017 - 23. 7. 2017 | smer Hotel Patria, Štrbské Pleso

Ľudové umelecké remeslá
Prezentácia ľudových umeleckých remesiel má pre zachovanie nášho národného pokladu veľký význam. Odkrýva nesmiernu rozmanitosť a krásu slovenského ľudového umenia, jedinečnosť, akú nenájdeme nikde na svete a na ktorú môžeme byť právom hrdí. S neopakovateľným umením, zručnosťou umelcov, ktorí šíria tradície svojho národa aj za hranicami svojej vlasti, sa budú môcť tento rok oboznámiť návštevníci aj na medzinárodnom festivale ľudových remeselníkov.

Občianske združenie Tradičné ľudové umelecké remeslá a obec Štrba Vás pozývajú na 4. ročník podujatia Ľudové umelecké remeslá, ktorý sa uskutoční v dňoch 22. a 23. júla 2017 v čase od 9,00 – 17,00 hod. na Štrbskom Plese. V prekrásnom prostredí Vysokých Tatier sa predstaví 85 ľudových remeselníkov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Srbska a Ukrajiny.

Ľudoví výrobcovia budú prezentovať svoje remeslá a prácu svojich rúk. Návštevníci Štrbského Plesa budú môcť vidieť keramikárov, drotárov, drevorezbárov, kováčov, šperkárov, tokárov, medovnikárov, čipkárky, korytárov, remenárov, fujaristov, výrobcov kraslíc, pastierskych palíc, bačovského riadu, drevených hračiek, textilných hračiek a mnohé ďalšie remeslá.

Príďte aj Vy medzi nás a vychutnajte si atmosféru tohto jedinečného podujatia. Srdečne Vás pozývane na prehliadku tichej krásy v lone tatranskej prírody.


Diskusia