Tvorivé dielne Hravé krasličky

29. 4. 2022 - 05. 4. 2022 | Kežmarský hrad, Tatranská Lomnica a okolie

Tvorivé dielne Hravé krasličky

Veľkonočné tvorivé dielne na Kežmarskom hrade! Dielne sa uskutočnia od 29. marca do 5. apríla 2022 v administratíve Kežmarského hradu.

Tohtoročnou témou tvorivých dielní sú veselé kraslice z polystyrénu. Ich veľkosť, materiálne spracovanie, plastickosť, výzdoba – toto všetko sa bude realizovať v spolupráci s fantáziou a tvorivosťou detí osobne v Múzeu v Kežmarku.

Výrobky detí a tried budú slávnostne inštalované v parku pred knižnicou v meste Kežmarok dňa 8. apríla 2022. Vyzdobené kraslice sa v rámci kultúrneho programu zavesia na pripravené briezky – tzv. „letečká“.

Triedy si môžu zarezervovať presný čas a termín na čísle: 0918 742 726.

Poplatok za dieťa je 2 eurá.

Samozrejme, deti si môžu priniesť vlastné vyfúknuté vajíčka z domu, ktoré ozdobia a zoberú si so sebou ako darček.

Polystyrénové výrobky detí a tried budú slávnostne inštalované v centre mesta Kežmarok dňa 8. apríla 2022. Vyzdobené kraslice sa v rámci kultúrneho programu zavesia na pripravené briezky – tzv. „letečká“.

Program: Počas 5. a 6. apríla 2022 Škola umeleckého priemyslu ošetrí kraslice lakom, aby boli odolné voči poveternostným vplyvom. Vo štvrtok 7. apríla 2022 bude prebiehať inštalácia kraslíc do parku. V rámci kultúrneho programu, ktorý sa začne v piatok 8. apríla 2022 o 11:00 hod. bude slávnostné sprístupnenie veľkonočne vyzdobeného parku programom piesní a hovoreného slova Jarné tradície našich predkov v umeleckom prevedení folklórneho súboru Zvonárka. Pozvané budú aj školy, ktoré sa do projektu zapojili či Múzeum Kežmarok.

Veľkonočná inštalácia v parku potrvá do 24. 4. 2022.

Pomôcky, ktoré je potrebné doniesť so sebou: nožnice, klasické vyfúknuté vajíčka.



Diskusia