Túra k Vodopádu Skok

20.10.2015 | blog

Túra k Vodopádu Skok


Po náročnejších vysokohorských túrach sme sa vždy snažili zregenerovať na nejakej menej náročnej. Ideálnou takou je túra na vodopád Skok. 


Túto túru zvládne každý. Trvá asi 3 hodiny aj s cestou späť a po ceste prejdete jednou z najkrajších tatranských dolín – Mlynickou dolinou. Začali sme klasicky na Štrbskom plese, pokračovali sme k lyžiarskemu areálu a za ním odbočili do lesa. Cesta je pohodlná, občas stúpate po miernych serpentínach, až vyjdete z lesa a vstúpite do pásma kosodreviny. Tam je to podľa mňa najkrajšie. Prečo? Lebo vidíte aj les, aj štíty. K vodopádu sa dá ísť tak v lete, ako aj v zime. V zime ho nevidno, je pod snehom a môžete po ňom liezť až hore k plesu, odkiaľ tečie (i keď by sa to asi nemalo :-)). My sme po ňom v zime veru trochu liezli. Niektorí aj bez rukavíc, takže prišlo aj k menším omrzlinám.

Vodopád padá cez 25 m. Popri ňom sa dá po chodníku zaistenom reťazami vystúpiť na plochú dolinovú terasu až k plesu. Tam sa Vám naskytnú výhľady na okolité vrchy – Satan a Štrbský štít. Naspäť sa vrátite rovnakou cestou. Musím sa priznať, že hoci som túto túru absolvovala už dvakrát, ani raz som sa nedostala až hore k plesu kvôli snehovej prikrývke. Verím, že sa mi podarí v lete dostať až hore a potom aj ďalej až do Bystrého sedla.

Mandalienka

Poistenie

axa logo
AXA cestovné poistenie
zľava 50% na poistenie

Mapa k článku

Galéria



Diskusia